Prijsindicatie 

Een lekkende dakgoot is veelal een voorteken voor vervanging. Lekkage zit hem vaak in gescheurde naden of gescheurd materiaal. Dit zit hem in ouderdom. Een overhangende dakgoot zal niet direct overlast geven in de woning. Echter als uw dakgoot op uw buitenmuur ligt, of een tussengoot, zal dit lekkage veroorzaken in uw woning en vervelende schade tot gevolg hebben.

Vernieuwen dakgoot
Het is erg lastig om op voorhand te kunnen vermelden wat het kost om uw dakgoot te vervangen. Dit komt omdat het berekenen van een offerte te maken heeft met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld:
  • Het type dakgoot (bak-, mast-, beugelgoot);
  • Staat van lood, houtwerk, beugels ed.;
  • Type materiaal (PVC, Polyester, Zink);
  • De hoogte en bereikbaarheid.
Door bovengenoemde variabelen is het dus erg lastig om vooraf een indicatie te geven. Het is begrijpelijk dat u toch een inschatting wilt kunnen maken voordat u contact opneemt. Als indicatie kan er rekening worden gehouden met een prijsindicatie van tussen €200,- tot €300,- per strekkende meter, exclusief btw.

Als u specifiek bent in de aangeleverde informatie voor het opvragen van een offerte kan er een redelijk accurate inschatting gemaakt worden. Een definitieve offerte vraagt echter het opnemen van de situatie ter plaatse.

Reparatie (spoed)
Mocht u lekkage hebben dan kunt u contact opnemen en dan proberen wij een (spoed)reparatie in te plannen. Deze reparatie is gericht op één oorzaak in de dakgoot. Voor deze (spoed)reparatie rekenen wij €250,- exclusief btw.

Mocht blijken dat wij een tijdelijke (spoed)reparatie uitvoeren maar dat de dakgoot vervangen moet worden, dan maken wij desgewenst voor u een offerte op. Mocht deze offerte aan ons gegund worden dan brengen wij €125,- korting in rekening op de uitgevoerde (spoed)reparatie.

Verzekering
Een lekkende dakgoot wordt meestal niet vergoed vanuit de opstalverzekering. Echter kan dit wel het geval zijn als de oorzaak van de kapotte dakgoot veroorzaakt is door een externe factor (stormschade ed.).

De gevolgschade van lekkage (gele kringen in plafond, gordijnen ed.) worden vaak wel
vanuit de opstalverzekering vergoedt.